Duurzaamheid

Zonne-energie en CO2-reductie


Bij APW doen we er alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren. We kijken voortdurend waar we stappen kunnen maken in ons productieproces om energie te besparen of om zelf energie op te wekken. In de afgelopen jaren hebben we hier een aantal grote stapen in gemaakt.

Overkapping voor grondstoffen


Voor het droog opslaan van grondstoffen bouwden we in 2020 een enorme overkapping. Hierdoor liggen de grondstoffen droog en gebruiken we minder gas tijdens de productie.

5.000 m2 zonnepanelen


Het dak van de overkapping hebben we in 2021 volledig vol gelegd met zonnepanelen. Hiermee produceren een groot deel van onze eigen energie.

Lynpave asfalt


Om CO2 te besparen produceren we Lynpave-asfalt. Door Lynpave toe te voegen aan het mengsel kunnen we op een lagere temperatuur asfalt produceren. Dit levert een besparing op in het gasverbruik en vermindert de CO2-uitstoot.

Hergebruik asfalt


Om grondstoffen te besparen en om asfalt circulair te gebruiken, voegen we waar dat kan gebruikt asfalt toe aan nieuw asfalt. Op deze manier besparen we op grondstoffen en gebruiken we oude wegen in nieuwe wegen. Op de foto: het gefreesde asfalt van het oude Julianaplein in Groningen. Dat wordt opnieuw gebruikt in de nieuwe ringweg van Groningen.