Ruim 100 soorten asfalt


Bij APW produceren we elke gewenste soort asfalt. Of het nou een onderlaag, deklaag of gekleurd asfalt is. In ons productieproces maken we gebruik van een uitgebreide hoeveelheid grondstoffen. Door deze in verschillende verhoudingen te mengen zijn we in staat om voor elke toepassing hoogwaardig asfalt te produceren.

Base, bind en surface


Voor elk stadium in de aanleg van wegen of terreinen produceren we asfalt. Of het nu een onderlaag, een tussenlaag of een deklaag is, elk type maken we op maat en volgens de gewenste specificaties.

Gekleurd asfalt


Voor bijzondere toepassingen produceren we gekleurd asfalt. Dit kan door het gebruik van een gekleurde steenslag, maar ook door het toevoegen van een kleurstof tijdens de productie. Gekleurd asfalt wordt vaak toegepast op fietspaden, maar ook op rijbanen die vanwege hun functie een afwijkende kleur moeten hebben.

Lynpave asfalt


Om CO2 te besparen produceren we Lynpave-asfalt. Door Lynpave toe te voegen aan het mengsel kunnen we op een lagere temperatuur asfalt produceren. Dit bespaart in het gasverbruik en de CO2-uitstoot

Geluidsreducerend asfalt


Voor gebruik op (snel)wegen, provinciale wegen en in stedelijke gebieden, produceren we geluidsreducerend asfalt. Door het toepassen van speciale en fijne mengsels, produceren we asfalt dat minder geluid produceert dan standaard deklagen.

Zuurbestendig asfalt


Veel agrariërs gebruiken silo's voor de opslag van gras of mais. Deze (vaak betonnen) silo's worden aangetast door het zuur in het gras en mais. Speciaal voor de vloeren van de silo's produceren we daarom zuurbestendig asfalt dat hier goed tegen bestand is.

ZOAB


Zeer open asfaltbeton (ZOAB), is een wegverharding met een hoog percentage holle ruimte (circa 20%). Het mengsel bevat relatief veel grof granulaat (steenslag) en relatief weinig fijnere bestanddelen.